Ƭнɛ αиα'ƨ σғғιcιαℓ βℓσɢ. Ƭнɛ αиα'ƨ σғғιcιαℓ βℓσɢ.: November 2015

Tuesday, November 24, 2015

" AKU NAK MENGALAH KE? "

Assalamualaikum semua,

Haih, entah kenapa rasa down sangat-sangat sejak kebelakangan ni, nak kata putus cintaq tak juga , gaduh tarik rambut dengan bestfriend tak juga , berebut harta dengan sedara sendiri pun bukan . Tak sangka satu pertandingan mampu buat aku rasa down, rasa fruss menonggeng ( dengan cara yang sopan ) and rasa nak nangis banjir satu bandar ni. Hahah, okay obviously nampak over.


Sebagai seorang pelajar arkitek , aku rasa rugi sangat-sangat tak join competition ni , since takdela susah melebihi tahap aku. Competition ni bukan under poli and semua pelajar boleh join , maksud semua pelajar which means diploma , ijazah , master etc. And aku ni cuma budak politeknik yang baru je nak masuk semester 4 . Aku belum cukup pengalaman and belum banyak ilmu kt dada lagi. So how to win this one ??? T_T

Fruss la wehh! Tengok la hadiah dia! Kemain banyak , boleh support hidup aku setahun, right? Since the prize is that great, eventually people will get interested kan? Peluang tipis! Sobss.

" Aku nak mengalah ? "

Terdetik rasa nak mengalah, tapi rasa rugi sebab aku nak cuba biasakan diri hadapi cabaran yang besar macam ni. Kenapa? Dunia tak sesenang apa yang kita bayangkan. Makin lama makin susah. And hopefully aku akan latih diri jadi lagi berani nak buat benda yang aku cuba nak elakkan. So, no way la aku nak mengalah , aku cuba try walaupun cuma harapan palsu, and benda ni akan jadi memory yang sweet sangat sebab aku dah try sedaya upaya. Hehe, penat tau tak perah otak bagi kasik idea tu kuaq , tu pun merapu je design aku buat . Hahaa

New life goals!

Tinggal beberapa hari je deadline competition tu, and khamis ni aku nak kena gerak selangor . Minggu depan aku nak mula semester baru , and a new journey of life. Fuuu~

Bismillahirahmanirahim.

Yang benar,
Raihana Ramlan.


THANKS FOR STOPPING BY! :)

Friday, November 20, 2015

ALHAMDULILLAH, POINTER NAIK!

Assalamualaikum semua,

Alhamdulillah, semua berjalan dengan lancar sem lepas. I'm not expecting to see the great result , but it feels so great. Thanks to Allah :')


Semester 3 yang lepas, i manage to get AKJ ( Anugerah Ketua Jabatan ) , kalau kat Universiti panggil anugerah DEKAN , tapi kat politeknik kami panggil AKJ . Tapi HPNM aku still lagi weak. Aku kena betul-betul catch up semester depan. Insya-Allah dapat lagi result sebaik ini sem depan. :')

Bila imbas balik semester depan , memang susah sangat-sangat , and many kind of thing i had face, but despite all the hard things, i had so much fun. Tu semua adalah satu kenangan manis yang aku nak ingat sampai bila-bila. Yelah, usia mematangkan kita. Right?

And bila tengok balik result aku ni, semangat belajar aku naik 100% , yup bukan mudah untuk course aku dapat pointer atas 3.50 , bagi aku orang-orang bertuah tu memang aku selalu respect , and aku tak sangka mampu jadi orang-orang bertuah tu. Ni terbukti kalau kita selalu tanam benda positif kat dalam otak kita, rajinkan diri buat kerja and push diri untuk berjaya , actually kita akan berjaya one day. aku tulis entry ni , bila aku dah besar nanti, and tetiba rasa down dengan hidup , aku harap aku dapat naikkan semangat aku bila baca balik entry ni. Haahaha.

Anyways , minggu depan dah nak kena balik Selangor, nanti rindu nak cium bantal busuk kat rumah ni, and rindu nak peluk mak, picit mak semua tu. sobss.

Selagi mampu, nak buat semuanya sebelum balik. Heheh :D

Yang benar,
RAIHANA RAMLAN
THANKS FOR STOPPING BY! :)

Tuesday, November 17, 2015

MISS MORTAR HAND WAX REVIEW

HI :3

Lepas review MONOMOLA LIP TATOO FAKE VS ORIGINAL, terkejut juga ah bila ramai yang berminat dengan review tu. So, i came out with another product review.

As for today, i nak review berkenaan MISS MOTER HAND WAX. Kalau korang tengok kat instagram , or twitter or google or anything elsa la, you must wonder benda ni berkesan or not kan? Haa here i am ~

P/s: Every information in this entry and basically from me and my sister's review. :D



Product ini dikenali sebagai product yang dikatakan berkesan membuang daki dan kulit mati dan mencerahkan kulit yang gelap. Product ni berat 200gram and packaging dia sangat comel :D

FUNGSI UTAMA :

-Kelembapan.
-Dapat putihkan kulit yang gelap.
-Exfoliating.
-Suburkan kulit
-Tanggalkan sel-sel mati.
-Menjana semula sel-sel k
ulit.
-Suburkan kulit.
-Buang daki.

Cara guna ? Meh nak tunjuk sikit~



  1. First of all , basuh dulu tangan/kaki, make sure they clean before put it on.
  2. Sapu product dekat tempat yang diinginkan.
  3. Tunggu kering ye guys. 
  4. Dalam 30 minit macamtu, bila dah kering sepenuhnya,cabut perlahan-lahan.
  5. Basuh tangan .
  6. Done.

RESULT?

i sendiri dah test kat tangan i bersama-sama adik i and you can see a little bit of the result.


This is what i want to review about this product. it is not showing much result. Sangat-sangat sakit bila nak peel of product tu. Also, sebulan try and nothing really improve. Tapi i suka packaging dia, so great and cute.

So dissapointed because i really am looking forward to this product, not sure la i ni tak pandai guna or really not patient or something else.But, i really hate spending money over something that not worth.

Can someone help me?

So okay, just in case anthing on this entry ada tersalah info ke apa, be sure to inform kay? This is strictly base on my opinion and the result on my skin. Hope you alls understand.

Your pal,
RAIHANA RAMLAN





THANKS FOR STOPPING BY! :)